Corona veiligheidsregels

ONZE DEUREN ZIJN OPEN

Een hele hoop trouwe gezichten hebben wij buiten alweer mogen verwelkomen, maar wij hopen iedereen ook snel weer binnen te zien! Wat hebben we jullie gemist zeg!

Natuurlijk ziet het er binnen wel een beetje anders uit als dat jullie van ons gewend waren. Wij hebben nog een aantal verschillende “regels” opgelegd gekregen waar wij aan moeten voldoen om open te kunnen én wij zijn dan ook druk bezig om aan al deze maatregelen te voldoen.

Op deze pagina leggen wij jullie graag alles uit over hoe trainen er vanaf 1 juli uit zal ziet bij Halderberge Vitaal. Zo vind je hier het protocol wat per 1 juli in is gegaan.

Wij willen je vragen om alles écht goed door te lezen. Als we ons samen aan deze voorzorgsmaatregelen houden, kan iedereen bij ons veilig en verantwoord sporten en kunnen wij je veilig begeleiden. Samen letten we op onze gezondheid!

COVID-19 Protocol Halderberge Vitaal

Per 01-07-2020

Voor de sporters:

 1. Desinfecteer je handen bij binnenkomst!
 2. Houd 1,5 meter afstand.
 3. Kom alleen op afspraak of met een reservering. Gebruik de app om je in te schrijven voor jouw les óf trainingsmoment óf bel de frontdesk om een plekje te reserveren.
 4. Voorafgaand aan of bij binnenkomst in de club werken sporters mee aan de triagevragen. Zieke sporters moeten direct naar huis;
 5. Volg de looproute.
 6. Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden.
 7. Vermijd het openbaar vervoer.
 8. Kom zoveel mogelijk met de fiets.
 9. Kom niet eerder dan de afgesproken starttijd naar de accommodatie.
 10. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).
 11. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 12. Schud geen handen en vermijd lichamelijk contact.
 13. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
 14. Ga voorafgaand aan de afspraak/het bezoek thuis alvast naar het toilet.
 15. Was voorafgaand aan de afspraak/het bezoek je handen met zeep, minimaal 20 seconden.
 16. Verlaat direct na het sporten onze club.
 17. Volg de instructies van ons personeel te allen tijde op!

Aanvullende uitleg op de regels:

 • Iedere sporter zorgt ervoor dat hij binnen het afgesproken tijdsblok het complex betreedt, traint en weer vertrekt;
 • Het is verplicht om jouw les of training vooraf te reserveren via de app of website.
 • In deze periode werken we niet met vaste lijsten, omdat we momenteel meer vaste sporters op een lijst hebben staan dan dat we toe kunnen laten wanneer we de 1,5 meter afstand willen garanderen. Wij willen iedereen de mogelijkheid bieden om veilig en verantwoord te komen sporten, dus werken we zolang deze maatregelen nodig zijn met losse aanmeldingen per les of training.
 • Lessen en trainingen zijn steeds vanaf 1 week vooraf te boeken.
 • Aankomst in het fitnesscentrum vindt niet eerder plaats dan de afgesproken starttijd en sporters dienen na afloop direct te vertrekken bij het centrum;
 • Heb jij een groepsles binnen in onze club? Dan wacht je buiten tot de instructeur je op komt halen.
 • In onze club wordt visueel duidelijk aangegeven (bijvoorbeeld via vakken op de vloer of een andere vorm van afzetting of duiding) waar 1 persoon mag trainen om de onderlinge afstand van 1,5 meter te waarborgen;
 • In de fitness staan de apparaten ver genoeg uit elkaar. Ga je met los materiaal aan de slag? Zorg dan zelf dat je een plekje vindt waar die 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt.
 • Het is in onze club momenteel niet mogelijk om gebruik te maken van onze zonnebank.
 • Persoonlijke spullen (tassen, jassen, mobiele telefoons) mogen niet meegenomen worden in de trainingsruimtes. Laat ze veilig thuis liggen, in de auto eventueel óf leg ze in de kleedruimte.
 • Ben jij klaar met jouw training? Dan maak je de door jou gebruikte materialen nauwkeurig schoon met schoonmaakspullen die door Halderberge Vitaal beschikbaar worden gesteld en ruim ze netjes op.
 • Neem alle meegebrachte zaken (flesjes, etc.) weer mee naar huis;
 • Prullenbakken mogen alleen worden gebruikt voor gebruikte schoonmaakmiddelen, eigen afval neem je weer terug mee naar huis.
 • Neem een eigen handdoek mee én gebruik deze te allen tijde!
 • De toiletgroepen in de kleedkamers (mannen en vrouwen gescheiden) mogen door maximaal 1 persoon tegelijkertijd worden gebruikt. De gebruiker van het toilet reinigt voor en na gebruik zelf het toilet met schoonmaakspullen die door ons beschikbaar worden gesteld;

Regels betreft de verschillende trainingsruimtes;

 • Er kan 1 persoon trainen in de fitness op een kracht- of cardioapparaat waarbij de afstand van 1,5 meter ten opzichte van een andere sporter en/of instructeur/ medewerker geborgd is. Klaar op bijvoorbeeld het apparaat? Direct desinfecteren!
 • In het centrum worden 1-op-1 trainingen alleen gegeven met inachtneming van de afstand van 1,5 meter tussen sporters onderling en sporters en instructeur;
 • Groepstrainingen vinden alleen plaats in groepsgrootte die past binnen de geldende afspraken vanuit het RIVM, zodat de onderlinge afstand (tussen sporters onderling en tussen instructeurs en sporters) van 1,5 meter geborgd kan zijn – geen lichamelijk contact. Aan de hand van bijvoorbeeld vakken op de vloer of een andere vorm van afzetting of duiding wordt bij Halderberge Vitaal visueel duidelijk aangegeven waar 1 persoon mag trainen om de onderlinge afstand van 1,5 meter te borgen;
 • Zowel in de groepszaal als de spinningruimte geldt het volgende; de zaal wordt aangevuld in de juiste volgorde. Je gaat niet op een willekeurige plaats staan óf spinningbike zitten, maar volgt de numeriek die is aangegeven in de vakken óf de fietsen (1, 2, 3, 4, etc.)
 • Bovengenoemde regel geldt ook voor het verlaten van de trainingsruimtes, alleen in omgekeerde volgorde. (13, 12, 11, 10, etc)
 • Ben je in de groepszaal of spinningruimte klaar met jouw training? Dan desinfecteer jij jouw gebruikte materialen grondig.