New Generation Yoga

Wat is New Generation Yoga en waarom iedereen het zou moeten doen!

Alles wat we doen is actief: werken, boodschappen, deadlines, telefoon, sociale verplichtingen. Het is soms zo veel dat we niet meer weten hoe we moeten ontspannen. En vinden we de tijd om te ontspannen, dan doen we dit niet op de juiste manier. Yoga leert je naar binnen te keren en door middel van bewuste ademhaling rust te vinden. Je leert je gericht te focussen op je houding, lichaam en ademhaling wat zorgt voor innerlijke rust.

Vele van ons kennen yoga als een vorm van in- en ontspanning door het uitvoeren van diverse poses, maar yoga is veel meer dan dat! Yoga is een krachtig middel om lichamelijke kracht en flexibiliteit te ontwikkelen terwijl je focust op de ademhaling en bezig bent met mindfulness. Met yoga probeer je dus als het ware verbinding te maken tussen lichaam en geest. Het in evenwicht brengen van denken en voelen.

NEW GENERATION YOGA

Les Mills BODYBALANCE is de populaire New Generation yogales die je geest, je lichaam en je leven zal verbeteren. De training combineert een reeks eenvoudige yogabewegingen, elementen van Tai Chi, Pilates en Mindfulness op inspirerende soundtracks. Iedere training bevat ademhalingsoefeningen afgestemd op jouw ervaringsniveau. Zo is deze vorm van yoga geschikt voor iedereen!

WAAROM IEDEREEN AAN DEZE NEW GENERATION YOGA ZOU MOETEN DOEN

Yoga heeft talloze voordelen en effecten op het hele body en mind systeem. Uit onderzoek is gebleken dat New Generation Yoga de kwaliteit van slaap verbetert en je mentale gezondheid een flinke boost geeft. Uit hetzelfde onderzoek werd na slechts 6 lessen al verschillende voordelen ervaren:

– 15% verbeterde slaapkwaliteit
– 39% toename van positieve gevoelens met betrekking op zelfvertrouwen
– 39% afname in gevoelens zoals verdriet en negativiteit
– 29% toename in motivatie
– 26% afname van negatieve emoties zoals angst en stress
– 18% toename van tevredenheid in het dagelijks leven

Het met regelmaat doen van yoga levert je dus meer innerlijke rust en een flinke dosis endorfine op. Naast bovenstaande punten worden ook andere voordelen genoemd zoals:

– Verbetering van de doorbloeding in het lichaam
– Verbetering van lenigheid
– Opbouw van kracht
– Betere focus in het hedendaags leven
– Pijnverlichting

Klinken deze effecten jou als muziek in de oren of ben je gewoon geïnteresseerd in yoga? Beginnen is heel eenvoudig!

VAN INSPANNING NAAR ONTSPANNING

Yoga kan (zeker in het begin) onwennig aanvoelen. De eerste paar lessen staan voornamelijk in het teken van het leren van de basishoudingen zoals: de downward en upward dog positie of mountain pose.

Het lichaam heeft tijd en ruimte nodig om zich aan te passen en te wennen aan de verschillende yoga-oefeningen. Oefen met regelmaat en oefen bewust, zonder te forceren! Door vaak te oefenen kom je sneller en makkelijker tot je innerlijke rust en voorkom je blessures tijdens het leniger worden.

Deze heerlijke les een keer uitproberen? Dat kan!
Neem gauw contact op met onze Frontdesk en vraag die GRATIS proefles aan.

0165-201168
fit@halderbergevitaal.nl