Halderberge Vitaal: Een aanrader, ook voor ouderen!

Een of meerdere keren per week ontmoeten verschillende ouderen elkaar in de sportzaal van Halderberge Vitaal.
De grote verscheidenheid aan apparaten nodigen hen daarbij steeds weer uit om op allerlei manieren de vaak al wat strammere ledematen en spieren op een verantwoorde wijze weer de nodige soepelheid te geven. Dit is niet alleen van belang voor de lichamelijke gezondheid, naar ook de geest is daarbij gebaat. Er is immers niet voor niets een gezegde dat daarvan getuigt, nl. ”een gezonde geest in een gezond lichaam”.
Het sportief bewegen is natuurlijk niet de enige reden waarom deze ”oudjes” regelmatig in de sportzaal te vinden zijn. Ook de persoonlijke contacten met leeftijdgenoten hebben ongetwijfeld een zeer positieve invloed op eenieders welzijn.
Een daarbij komend voordeel is, dat je regelmatig weer mensen ontmoet, die je vaak al jaren niet hebt gezien.
Onder de aanwezige sporters bevinden zich meestal (in de ochtenden dat ik altijd kom) ook wel wat jongeren. Dit is goed voor de onderlinge sfeer. Je houdt daardoor bovendien ook de noodzakelijke contacten met de jongere generaties. Het team van Halderberge Vitaal is even vriendelijk en behulpzaam als altijd, staat altijd klaar voor een praatje en ik sluit mijn training dan ook altijd af met een bakje koffie!